Wonen in Liessel

Nieuwbouwplan De Nieuwe Molen ligt in het prachtige Liessel. Dit charmante Brabantse dorp wordt omgeven door uitgestrekte groene velden, vrolijk meanderende waterlopen en weelderige bossen. Liessel, ook wel de Poort van de Peel genoemd, verwelkomt je in het groen!
In Liessel is het goed wonen. In het dorp vind je alles wat je nodig hebt. Een supermarkt, een uitgebreide verswinkel en tal van speciaalzaken, maar ook een kapper, een huisarts en een basisschool. Het echte dorpsleven ervaar je in de gezellige cafés en bij de vele verenigingen die Liessel rijk is. Naast verschillende sportclubs is er uiteraard een Carnavalsvereniging, De Kei, en ook het gilde mag niet ontbreken.
Perfecte ligging
Voorzieningen om de hoek
Omgeven door groen
Tussen Eindhoven en Venlo
Optimaal bereikbaar
Poort van de Peel
Het Sint-Hubertusgilde is in het jaar 1331 opgericht, een paar jaar na de eerste naamsvermelding van het dorp Liessel. Toen was het dorp enkel nog een ensemble van boerderijen met akkers. Door de eeuwen heen is Liessel uitgegroeid tot een dorp van formaat, waar haar 3.330 inwoners trots op mogen zijn. Met monumentale gebouwen en moderne voorzieningen heeft Liessel hart voor historie én oog voor de toekomst.
Eén van de historische parels is Molen De Volksvriend, gelegen aan de Hoofdstraat in Liessel. De originele molen werd gebouwd in 1903. Na de benodigde renovaties draait de molen nog altijd fier en wordt er door vrijwillige molenaars regelmatig gemalen. Een bezoek aan de molen en het bakhuisje dat er vlakbij staat is zeker de moeite waard.
Wist je dat er aan de straat Oude Molen ook een molen heeft gestaan? Deze stenen beltmolen werd gebouwd in 1866, toen heette de straat nog Oude Molenweg. Eén van de eigenaren van de oude molen, Piet Gitzels, verhoogde in 1896 de molen zodat de wieken meer wind konden vangen. Een paar jaar later liet Piet een grotere molen bouwen: De Volksvriend.
Het Liessel van nu maakt deel uit van de gemeente Deurne. Naast de gelijknamige plaats Deurne behoren ook Vlierden, Neerkant en Helenaveen tot deze gemeente. Je bereikt Deurne eenvoudig en snel te fiets, met de auto of met de bus. Voor voortgezet onderwijs, maar bijvoorbeeld ook voor een fijn middagje winkelen of een avond naar het theater.
Deurne heeft een treinstation, waar diverse sprinters en intercity’s rijden, onder andere naar Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Schiphol. Vanuit Liessel zelf rij je vlot de A67 op. Zo bereik je steden als Helmond, Eindhoven, Venray, Venlo en Nijmegen supersnel met de auto.
Ga je er graag te voet op uit, of op de fiets? Bewonder dan zeker het natuurschoon in en rondom Liessel. Het Land van de Peel nodigt uit om te ontdekken. Geniet bijvoorbeeld van een stevige wandeling in de Liesselse Bossen en loop langs de oude Aa. Hier is ook de Peelrandbreuk goed zichtbaar.
Liessel, Poort van de Peel, waar wonen een waar genoegen is.

Verkoop en informatie

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs
Marlon Huijbers
Hoofdstraat 155
5706 AL Helmond
T 0492 66 18 84
nieuwbouw@heuvel.nl
www.heuvel.nl

Bakens Makelaardij
Richard Bakens
Milhezerweg 4
5752 BC Deurne
T 0493 35 44 78
info@bakensmakelaardij.nl
www.bakensmakelaardij.nl