Verkoopproces

Het kopen van een nieuwe woning is geen dagelijkse aangelegenheid. Zeker wanneer je voor de eerste keer een huis koopt kan het voelen alsof er veel op je af komt. Het verkoopteam van De Nieuwe Molen begeleid dit proces met de grootste zorg.
Allemaal om je te helpen een weloverwogen keuze te maken. Lees hieronder wat je tegenkomt tijdens het verkoopproces en hoe de procedure van inschrijven tot aankoop van een woning in De Nieuwe Molen in zijn werk gaat.

Stappenplan

 • 1
  Stap 1: Pre-sale

  22 mei 2024

 • 2
  Stap 2: Financiële check

  Mei-juni 2024

 • 3
  Stap 3: Start verkoop en officiële inschrijving

  20 juni 2024

 • 4
  Stap 4: Toewijzing

  Juli 2024

 • 5
  Stap 5: De aankoop

  Juli/augustus 2024

 • 6
  Stap 6: Kopersbegeleiding

  September/november 2024

 • 7
  Stap 7: Start bouw

  Eerste kwartaal 2025

 • 8
  Stap 8: Oplevering

  Voorjaar 2026

Stap 1: Pre-sale
22 mei 2024

Ter voorbereiding op de verkoop starten we op woensdag 22 mei 2024 met de pre-sale van De Nieuwe Molen. Vanaf deze datum wordt de projectwebsite uitgebreid met de informatie over de 35 koopwoningen. Zo kun je de impressies, sfeerplattegronden, kenmerken en prijsranges per bouwnummer bekijken en alvast een voorselectie maken.

Via het online pre-sale formulier kun je straks jouw favoriete bouwnummer(s) doorgeven. Dit kan tot woensdag 5 juni 2024 12:00 uur. Daarna sluiten we de pre-sale af en worden de verkoopstukken definitief gemaakt voor de start verkoop. De verkoop start in juni 2024. Door je voorkeuren aan te geven tijdens de pre-sale krijg je straks voorrang bij de woningtoewijzing.

Let op, dit is nog geen echte inschrijving, maar het is de allereerste stap op weg naar jouw droomhuis in De Nieuwe Molen. De officiële inschrijving volgt vanaf de start verkoop.

Stap 2: Financiële check
Mei-juni 2024

Zie jij jezelf al wonen op deze prachtige plek in Liessel? Dan is het handig te weten wat belangrijk is bij de aankoop van een nieuwbouwhuis, welke kosten ermee gemoeid zijn en wat er financieel mogelijk is. Want is het mogelijk om die droom waar te maken?

De adviseurs van De Nieuwe Molen kijken tijdens een gratis oriëntatiegesprek samen met jou naar je financiële mogelijkheden. Hier zal dan ook worden gekeken of de woning van jouw voorkeur financieel haalbaar is. Zo weet je snel waar je aan toe bent.

Daarnaast krijgen tijdens de toewijzing kandidaten die een financiële check hebben laten uitvoeren een voorrangspositie op diegene die dit niet hebben gedaan. Buiten inzicht in je financiële haalbaarheid kun je er dus profijt van hebben als je een financiële check laat doen.

Lees hier meer over de financiering en maak meteen een afspraak met één van de adviseurs.

Stap 3: Start verkoop en officiële inschrijving
20 juni 2024

Op donderdag 20 juni 2024 is het zover: de start verkoop van nieuwbouwplan De Nieuwe Molen in Liessel! Tussen 17:00 en 19:00 uur ben je van harte welkom in Gemeenschapshuis De Kastanje aan de Hoofdstraat 62 in Liessel. Hier staat ons team voor je klaar om je uitgebreid te informeren over het project, de verschillende woningtypes en de vele opties, de afwerking van de woningen en het financieren van jouw droomhuis.

Tijdens de start verkoop worden de uitgebreide sfeerbrochure, de prijslijst en het inschrijfformulier uitgereikt. Deze zijn vanaf de start verkoop ook te downloaden via de projectwebsite. Hier tref je dan tevens de verkooptekeningen, de technische omschrijving en de koperskeuzelijst, waarmee je een compleet beeld krijgt en een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw favoriete woning. Kun je niet naar de start verkoop komen maar wil je wel graag de fysieke verkoopdocumentatie ontvangen? Vanaf de start verkoop zijn de stukken ook verkrijgbaar bij de makelaars.

De officiële inschrijving voor de 35 koopwoningen in De Nieuwe Molen loopt vanaf de start verkoop tot maandag 1 juli 2024 10:00 uur. De inschrijving geschied via het inschrijfformulier, dat vanaf de start verkoop verkrijgbaar is bij de makelaars en ter download wordt aangeboden op de projectwebsite. Lever het inschrijfformulier, tezamen met je financiële check, voor de sluitingsdatum in bij één van de makelaars. Dit kan per mail of per post. Je mag het inschrijfformulier ook langsbrengen op één van de makelaarskantoren. Na de sluitingsdatum vindt de toewijzing plaats.

 

Stap 4: Toewijzing
Juli 2024

De woningen in De Nieuwe Molen worden in principe toegewezen op basis van eerste voorkeur, zodat zoveel mogelijk inschrijvers hun favoriete bouwnummer krijgen. Daarnaast wijzen wij de woningen eerst toe aan de mensen die inzichtelijk hebben gemaakt dat zij de woning kunnen betalen, bijvoorbeeld door de financiële check. Bij het toewijzing houden we tevens rekening met de tijdens de pre-sale verkregen voorrangspositie.

Binnen enkele dagen na de sluiting van de inschrijving ontvang je bericht over de resultaten van de toewijzing. Krijg je een woning toegewezen, dan neemt de makelaar contact met je op om een aankoopgesprek in te plannen. Krijg je geen woning toegewezen, dan worden je gegevens op de reservelijst geplaatst.

Stap 5: De aankoop
Juli/augustus 2024

Nadat je een woning hebt toegewezen gekregen, krijg je een optie op een bouwnummer en zal je worden uitgenodigd door de makelaar voor een eerste gesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je alle overige informatie van de betreffende woning. De makelaar zal een toelichting geven op de verkoopdocumentatie (onder andere de meerwerkopties en juridische stukken) en nadere uitleg geven hoe de aankoop van een nieuwbouwwoning in zijn werk gaat.

Na dit gesprek krijg je vervolgens voor ongeveer een week een optietermijn. In deze periode kun je de documenten bestuderen en neem je een besluit over de aankoop van de woning.

Als je besluit tot aankoop, dan zal de makelaar een koop-, aannemings- en ontwikkelovereenkomst opmaken, welke je dan daarna dient te ondertekenen.

Stap 6: Kopersbegeleiding
September/november 2024

Na ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst, start de aannemer met de begeleiding ten aanzien van de meer- en minderwerkopties. De kopersbegeleider van de aannemer begeleidt jou verder bij de voor jouw woning beschikbare meerwerkopties en overige meerwerkwensen die helemaal afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. Voor de keuken, het sanitair en tegelwerk word je uitgenodigd in de showrooms.

Stap 7: Start bouw
Eerste kwartaal 2025

Zodra aan alle opschortende voorwaarden uit de koop- en aannemingsovereenkomst is voldaan zal er gestart worden met de bouw. Gedurende het bouwproces word je op de hoogte gehouden over de voortgang. Wanneer het einde van de bouw nadert, zal er een oplevering met je gepland worden. Hierbij word je begeleid door de kopersbegeleider.

Stap 8: Oplevering
Voorjaar 2026

En dan is het zover: de oplevering van jouw droomhuis! Tijdens de officiële oplevering worden eventuele opleverpunten genoteerd en krijg je uitleg over de bediening van de technische installaties. Ook worden de meters en meterstanden inzichtelijk gemaakt. Na de financiële afronding kan het wonen in De Nieuwe Molen beginnen!

Verkoop en informatie

Adriaan van den Heuvel makelaars en adviseurs
Marlon Huijbers
Hoofdstraat 155
5706 AL Helmond
T 0492 66 18 84
nieuwbouw@heuvel.nl
www.heuvel.nl

Bakens Makelaardij
Richard Bakens
Milhezerweg 4
5752 BC Deurne
T 0493 35 44 78
info@bakensmakelaardij.nl
www.bakensmakelaardij.nl